Velkomstside / Om årets turismedag

Om årets turismedag

Askø-Lilleø har vandudsigt, charme og ekstra lys overalt.  Om natten er mørket helt specielt og giver en  fantastisk stjernehimmel. 

På turismedagen er planlagt spændende aktiviteter, med oplevelser og udstillinger, der pirker til alle sanser og fortæller den gode historie om øen i Smålandshavet. Og i år er vi er særlig stolte af, at kunne præsentere Kåre Johannessen, som er kendt for sine meget underholdende og engagerede historiske foredrag bla, fra TV. Kåre vil dykke ned i Askø-Lilleøs historie gennem tiderne og fortælle om, hvordan øerne har været i kontakt med.verden på spændende vis. Når I kommer med færgen, byder vi velkommen i vores flotte HAVNEHUS.  Her serverer lokale, sammen med repræsentanter fra sejlklubben, gratis kaffe krydret med fortællinger om livet på øen, og sammen med ejendomsmæglere fra NYBOLIG og Home, giver vi dig mulighed for at købe dit drømmehus! Og bemærk – øen har et af landets hurtigste internet! 

Som noget ekstra spektakulært, kommer marinefartøjet MHV 905 ASKØ, og lægger til ved havnen. Første stop kan gøres på KLOKKERGÅRDEN, hvor Sonja Hartvich har sit galleri og Kjeld byder på Askø vin. Derefter måske et stop ved vejboden med ASKØ ÆBLEMOST på vej til ASKØ MUSEUM, hvor museets frivillige er guider. 

Der er åbent hus i det arbejdende værksted ASKØ KRUKKERI, hvor smukt og unikt stentøj fremstilles og sælges af pottemager Bjarne Askens. Maleren Mette Holmskov udstiller sine fine malerier med inspiration af Askø-Lilleøs idylliske natur i Galleri 177. 

På øens gamle Mejeri kan købes kaffe og kage og du kan høre om overnatningsmuligheder på Askø – enten som bed and breakfast eller i sommerhus.

Jette Dietz holder LOPPEMARKED ved den gamle skole med mulighed for gode fund. Her vil 34 dansere også optræde til god musik.Du kan også prøve øens PETANQUE-BANE. På skolen er der foredrag med Kåre Johannessen og udstilling om fundet af Askø stammebåd,

Hvis du får brug for noget at spise undervejs sørger ASKØ KØBMANDs daglige leder Inger-Lise for frisksmurte sandwich, øl og vand, kaffe og kage. Her kommer danserne også forbi og optræder.

Men oplevelserne er ikke slut endnu. På Lilleø kan du se Claus Meyers ÆBLEPLANTAGE. Og Ved Askø Strandvig opstilles en NATURTRAILER, som giver børn mulighed for at sætte fisk og andre vanddyr under lup med kyndig vejledning af Peter Larsen. Her vises også øens BRANDSPRØJTE af brandmand Benny Sørensen og lige i nærheden er en skøn legeplads for børn. 

På ØSTERSTRANDGÅRD vises flotte avlsheste af opdrætter Jørgen Gosmer. Hvis du har lyst til en smagsprøve på MINDFULNESS sker dette hos erhvervspsykolog Lisa Mulvad på Konemadevej 9. 

Husk også ORGEL MATINÈ i Askø kirke, som også er et besøg værd.
 
Læs mere om ASKØ/LILLEØ på: askoe.dk